Kerstmarkten in DuitslandDe twee grootste kerstmarkten in de buurt van het Feriendorf-Frankenau zijn die in Bad-Wildungen en in Kassel. .


De openingstijden zijn vaak tot ver in de avond, want ook het kerstshoppen in het donker met alle kunstlichtjes is een beleving op zich.


    Language / Sprache / Taal:
Deze pagina in het Nederlands  Dieser Site in Deutscher Sprache Blanco groene spatie This website in English

Hieronder een fotocollage van de Weihnachtsmarkt in het centrum van Kassel. Deze wordt meestal al de laatste week van november geopend en blijft dan zeven dagen per week open tot aan Kerst. In 2014 was de weihnachtsmarkt in Kassel zelfs de dagen tussen kerst en oud-en-nieuw geopend.

Niet alleen in de grote steden worden Weihnachtsmärkte gehouden. In de omgeving van het Feriendorf-Frankenau heeft vrijwel elk dorp een eigen kerstmarkt. Feit is wel dat in deze dorpen de Weihnachtsmarkt slechts één of twee dagen duurt, terwijl in een grote stad als Kassel de Kerstmarkt al in de laatste week van november wordt geopend en pas de dag voor Kerst wordt gesloten.

Ook een aanrader voor een ieder die onderweg is naar Frankenau: de kerstmarkt in Oberhausen. Deze ligt naast de grote shoppingmall CentrO, vlak naast de A42 die in oostelijke richting naar Dortmund gaat. Deze weihnachtsmarkt begint meestal al midden-november en eindigt de dag voor Kerst. Er staan meestal meer dan 150 kramen. Parkeren is gratis: CentrO heeft ruim 14.000 gratis parkeerplaatsen.
Leuke kerstmarkt om aan de doen en het geeft ook even een onderbreking in de reis naar Frankenau.