De tweede afslag in het Feriendorf FrankenauGewoon een alternatieve verzameling foto's om u eens een geheel ander overzicht van het Feriendorf-Frankenau te geven.


Deze foto's zijn gemaakt met een dashcam en twee verschillende quadcopters met verschillende camera's, allemaal in 2014.


    Language / Sprache / Taal:
Deze pagina in het Nederlands  Dieser Site in Deutscher Sprache Blanco groene spatie This website in English

Het meertje onder aan het Feriendorf, met een kleine steiger en twee waterfietsen. Nog net aan de rechtkant op de foto de weg waarover u het vakantiepark Frankenau binnenkomt. Ik ben er zelf geen expert in, maar gezien het feit dat ik er regelmatig sportvissers zie mag ik aannemen dat er vis in dit meertje zit.
Het Sauerland kent overigens veel meren en meertjes, zoals de Edersee, dus voor vissers is er sowieso genoeg variatie.

Dit is de rechter-onderkant van het vakantiepark. Dit zijn allemaal type-1 huisjes, vrijstaande vakantiehuisjes, ook wel de heksen woningen genoemd.
Rechts aan de horizon zijn nog net de eerste vakantiehuisjes van het dorp Frankenau te zien. Dan in het midden de velden naast het vakantiepark en aan de rechterkant nog net het eerste stukje van het Nationaalpark Kellerwald-Edersee.

De hoofdweg van het Feriendorf-Frankenau. Hier verlaten we de grote parkeertplaats en rijden we het vakantiepark in.
Deze centrale parkeerplaats is in 1978, bij de bouw van de eerste bungalows, aangelegd. In de loop van de tijd zijn er echter ook bungalows en appartementen verder de berg op gebouwd, welke eigenlijk niet meer vanaf deze centrale parkeerplaats lopend te bereiken waren. In de laatste jaren is er steeds vaker door de Stadt Frankenau toestemming gegeven voor het aanleggen van een parkeerplaats bij het vakantiehuisje.
Deze parkeerplaats is wel heel handig voor als u in het Restaurant onder aan het Ferienpark gaat eten.
Deze drie foto's tonen het grootste deel van de oostkant van het vakantiepark frankenau. Aan de linkerkant ziet u de appartementen en aan de rechterkant de type-1 vrijstaande vakantiehuisjes. Aan het eind, in het midden van de foto's, zijn dan nog net de twee-onder-een-kap vakantiewoningen te zien. In het midden, bij de bosrand, is de ingang tot het Nationaalpark Kellerwald-Edersee.
De oostkant van het vakantiepark-frankenau.
De ingang tot het Nationaalpark Kellerwald-Edersee.
De twee-onder-een-kap vakantiewoningen.
De appartementen, welke aan de linker-bovenkant van het vakantiepark te vinden zijn.
Ze hebben elk twee verdiepingen, welke afhankelijk van het type appartement is ingericht voor het verblijf van 4- of 6 personen. Links aan de horizon is nog net
het dorp Frankenau te zien. Het overgrote deel van deze vakantiewoningen hebben een eigen parkeergelegenheid. Vanuit dit deel van het vakantiepark lopen ook
een paar leuke korte wandelroutes het bos in (en uit uiteraard).

Een aantal foto's van de twee-onder-een-kap bungalows. Deze liggen (vanaf het restaurant van het vakantiepark gezien) aan de rechterkant, helemaal boven aan het Feriendorf. Zij vormen eigenlijk het deel van het vakantiepark welke het dichst bij de Euler ligt, de locale ingang naar het National Park Kellerwald-Edersee. Deze vakantiehuizen zijn helemaal gelijkvloers.
Luchtfoto van de twee-onder-een-kap bungalows
De bovenkant van vakantiepark
De bungalows hebben eigen tuin.

De onderstaande vijf foto's zijn allemaal van het type-1. Vrijstaande huisjes, die ook wel "heksen woningen worden genoemd door hun eigenzinnige bouw.
Deze vakantiehuisjes liggen aan de langs- en rechts van de hoofdweg door het Feriendorf-Frankenau. Deze vakantiehuisjes zijn ingericht voor verblijf van zes personen. Een deel van deze vrijstaande bungalows ligt met de voorkant naar de weg en een deel met de achterkant.
De vrijstaande bungalows onderaan het vakantiepark
Ruimte is aanwezig in het vakantiepark
De vakantiehuisjes staan behoorlijk vrij

Dit is de tweede afslag naar rechts, als we het vakantiepark inkomen. Hier liggen de huisnummers Am Sternberg 17 t/m 48.
Aan de linkerkant de even nummers met de voordeur naar de straat; ander de rechterkant de vakantiehuisjes met de oneven nummers met de achtergevel naar de straat.

Gewoon even wat type-1 vakantiehuisjes wat dichter bij bekeken.
De bungalow Am Sternberg 32
De vakantiehuisjes in de 30-serie
De velden naast het vakantiepark

Op deze foto een overzicht van de rechterkant van het Feriendorf-Frankenau. Ter oriëntatie: helemaal rechts-onder zijn de vakantiehuisjes 43,45 en 47.
Ook is aan de rechterkant nog net een stukje van de manege te zien, alwaar u kunt paardrijden, rijles kunt nemen of mee kunt rijden met de georganiseerde tochten naar de Edersee.
Het hele bovenste deel van de foto is het Nationaalpark Kellerwald-Edersee. Daaronder, aan de linkerkant is nog net het deel van het vakantiepark te zien waar de twee-onder-één-kap bungalows staan.
Het is goed te zien dat ook dit deel van het Ferienpark behoorlijk ruim is opgezet.
Vakantiebungalows naast de hoofdweg
Drie vrijstaande vakantiebungalows
Vakantiehuis Am Sternberg 34

De appartementen. Deze liggen aan de bovenzijde en links van de hoofdweg in het Feriendorf. Het aantal slaapplaatsen in deze vakantiewoningen verschilt, mede omdat er meerdere typen appartementen zijn.

Een aantal ver-gezichten, allemaal gemaakt door de drone vanuit een locatie in het vakantiepark omhoog te brengen en ook vandaar af beelden te maken.
Wat u hier ziet is derhalve de directe omgeving van het vakantiepark, zoals het Nationaalpark, de manage, de parkeerplaats onder aan het park, de velden, etc.
Op 35km afstand van Winterberg
De velden naast het dorp Frankenau
Aan de horizon ligt Willingen

De hoofdweg van het Feriendorf, nu eens niet gezien vanaf onderaan het park, maar helemaal bovenaan het park. Hier splitst de hoofdweg zich helemaal op.

En dan tenslotte nog een flink aantal ongesorteerde foto's welke wij in de loop van een aantal maanden hebben gemaakt in en rond het Feriendorf-Frankenau.