Wandelen in het Sauerland
Het Sauerland en het Hessisches-Bergland zijn beroemd om hun uitgebreide en goed aangelegde netwerk van wandelroutes.
De omgeving waar het Feriendorf-Frankenau in ligt is hier geen uitzondering op, maar eerder een bevestiging van deze roem.


Rondom Frankenau, één van de vele toegangspoorten tot het National Park Kellerwald-Edersee, zijn vele korte- en langere wandelroutes te vinden.
Een drietal van deze wandelroutes maken zelfs deel uit van de overbekende Ederhöhgenweg wandelroute.


    Language / Sprache / Taal:
Blanco groene spatie Deze pagina in het Nederlands Blanco groene spatie Diese Site in die Deutsche Sprache Blanco groene spatie This website in English

Een van de mooie wandelpaden direct vanuit het Feriendorf

In de wijde omtrek zijn er werkelijk honderden mooie wandelroutes voor zowel de "gewone" wandelaar als voor de Nordic-walking liefhebber te vinden. In dit deel van het Sauerland is men daar ook best wel trots op.

Al met al leent het Waldecker Land zich bij uitstek voor een geslaagde wandelvakantie.

Vanuit het Feriendorf loopt u zo het National-park in, waar u meteen de bewegwijzering ziet van de diverse wandelroutes.

Een leuke wandelroute hierbij voor jong en oud is het historische wandelroute, een route die onderweg middels de diverse borden uitvoerige informatie geven over een breed scale aan wetenswaardigheden over de bossen rondom Frankenau.

Uitzicht vanuit het Nationaalpark


Aan de andere kant van het vakantiepark zijn er diverse mooie wandelroutes door de velden heen uitgezet.

Wandelpad in het Nationaalpark

De te uitgezette wandelroutes varieren van korte routes van 4,5 km zoals het "Wald- und Vogellehrpfad", maar ook langere routes als bijvoorbeeld de wandelroute via het Lorfetal naar Altenlotheim van 12 km.
Het leuke aan deze laatste route is dat u via de route via het National-Park weer terug naar Frankenau kunt lopen.