De soorten vakantiehuisjes op het vakantiepark


In de loop der jaren werden op het Feriendorf-Frankenau meerdere soorten vakantiehuisjes en appartementen gebouwd, welke veelal aangeduid worden als zijnde een bepaald "type". Op deze pagina ziet u een overzicht van die typen welke verhuurd worden door de aangesloten particuliere eigenaren van die vakantiehuizen.

Het aantal vermelde slaapplaatsen zijn de volwaardige slaapplaatsen. Slaapbanken, kinderbedjes, enzovoorts zijn hier niet in meegenomen. Het is aan de eigenaar om te bepalen of hij op deze wijze extra slaapplaatsen creeert.
De weergave van de plattegrond van de verschillende bungalows en vakantiehuizen is die zoals ze standaard is.
In veel gevallen hebben eigenaren hun bungalow echter in de loop der jaren verbeterd en zijn er daardoor kleine afwijkingen te zien.

Zo is bijvoorbeeld bij de type-1 vakantiewoning nog wel eens de kleine tafel uit de keuken verwijderd om de inbouw-koelkast te vervangen door een grote koelkast met vriezer, of zijn een toilet en de douche samengevoegd.
    Language / Sprache / Taal: Deze pagina in het Nederlands blanke spatie voor de vlaggen Dieser Site in Deutscher Sprache Blanco groene spatie This website in EnglishOmdat het terrein waarop de vakantiewoningen zich bevinden nogal glooiend is en de hoeveelheid tuin rondom een vakantiehuisje niet vergelijkbaar is in het hellingspercentage van die tuin, is dat ook niet meegenomen in dit overzicht. Voor dat soort informatie kunt u het beste in de omschrijving het specifieke vakantiehuisje kijken.


Vakantiewoning type 1: de heksenwoning

  Vrijstaand vakantiehuisje type-1

De type-1 woningen zijn vrijstaande woningen, gebouwd tegen de heuvel, waardoor de begane grond twee verschillende nivo's kent.

Op het eerste nivo bevindt zich de ingang, de eethoek, de woonkamer en de houtkachel of openhaard. Op het tweede nivo, 90 cm hoger, bevinden zich een tweepersoons slaapkamer, de toiletten en de douche, alsmede de keuken en een kleine eettafel.
Op de eerste etage zijn er dan nog twee slaapkamers, met elk een deur naar het balkon.

Alle vakantiehuisjes van dit type hebben een eigen terras. De eigenaren hebben veelal een grote picknictafel geplaatst, alsmede tuinstoelen beschikbaar voor hun gasten.

Vanwege de nogal eigentijdse bouw, wordt dit type woning wordt ook wel de "heksenwoning" genoemd.
Maximum aantal personen: 6 personen.
Woonoppervlak: 75 vierkante meter.Vakantiewoning type 1: de heksenwoning
blanke spatie voor de vlaggen Vakantiewoning type 1: de heksenwoning
Vakantiewoning type 4: de twee-onder-een-kap woningen
blanke spatie voor de vlaggen Vakantiewoning type 4: de twee-onder-een-kap woningen

  Geschakelde bungalows type-4

De type-4 woningen zijn de twee-onder-een-kap bungalows.

Het overzicht van de bungalow welke u hier ziet, is voor de andere woning gespiegeld. Deze woningen zijn geheel gelijkvloers. Echter, omdat alle woningen in het Feriendorf tegen de heuvel zijn gebouwd, heeft een klein aantal van deze woningen een aantal treden in de voortuin naar de voordeur toe.

Ook bij dit type woning zijn de slaapplaatsen verdeeld over drie volledig ingerichte slaapkamers. Deze woningen hebben een open keuken en een terras. Het sanitair bestaat uit een ruime wasgelegenheid met douchecabine, wastafel en toliet, alsmede nog een apart twee toilet.

Deze geschakelde bungalows liggen aan de bovenkant van het vakantiepark, naast de ingang tot het nationaalpark.
Maximum aantal personen: 6 personen.
Woonoppervlak: 70 vierkante meter.
      Vakantiewoning type 4: de twee-onder-een-kap woningen

Vakantiewoning type 6: de appartement

  De Appartementen type-4/5

De woningtypen 5 en 6 zijn de appartementen.
Type 5 is hierbij het appartement op de begane grond; type 6 is het appartement op de eerste etage. Deze twee appartementen hebben elk hun eigen ingang en eigen voorzieningen; het zijn volledig zelfstandige wooneenheden.

Elk appartement is ingericht voor een verblijf van maximaal 4 personen.

Op de begane grond heeft men de beschikking over een terras; op de eerste etage heeft men een balkon.

Maximum aantal personen: 4 personen.
Woonoppervlak: 80 vierkante meter (per appartement)Vakantiewoning type 5 en 6: de appartement
blanke spatie voor de vlaggen Vakantiewoning type 5 en 6: de appartement