Het Sauerland in de zomerVakantiehuisje op het Feriendorf-Frankenau van het type-1. Deze vrijstaande huisjes worden, door hun bouw waar veel hout uit de omringende bossen is gebruikt, ook wel heksenhuisjes genoemd.


Doordat alle huisjes op het vakantiepark in particulier bezit zijn, zijn zowel de buitenkant als de inrichting verschillend. Een deel heeft ook een eigen parkeerplaats.


    Language / Sprache / Taal:
Deze pagina in het Nederlands  Dieser Site in Deutscher Sprache Blanco groene spatie This website in English
Heksenwoning op Feriendorf-Frankenau in de zomer Huisje type-1 in het Feriendorf-Frankenau in de zomer Vrijstaand vakantiehuisje op het Feriendorf-Frankenau in de zomer

Het Feriendorf-Frankenau, gezien vanaf een tegenoverliggende heuvel. Goed is te zien dat er meerdere "wijken" binnen het Feriendorf zijn met verschillende type huisjes en apartementen. Helemaal links- boven bevinden zich de diverse typen appartementen, helemaal rechts-boven de twee-onder-een-kap huisje.
De vrijstaande type-1 huisje beslaan de rest van het ferienpark-frankenau.

Het meertje onderaan het Ferienpark-Frankenau. In de zomermaanden staat het water behoorlijk laag.
Het meertje onderaan het Ferienpark-Frankenau

De forellen kwekerij en rokerij, midden in de bossen tussen Frankenau en Frebershausen.
De forellen kwekerij

De Edersee, gezien van halverwege de Ringelsberg wandelroute vlakbij Harbshausen.
De Edersee

Het dorpje Altenlotheim, een van de Ortsteilen van Frankenau, gezien vanuit het National park Kellerwald-Edersee. Vanuit het Feriendorf is het een prachtige wandeling door de bossen en de velden naar Altenlotheim.
Deze foto is genomen vanaf de plek waar u dan het bos uit komt. Onderweg staan er een aantal bankjes waar u op uw gemak kunt zitten.

Het begin van de Edersee, daar waar de Eder het meer instroomt.

Een aantal van de appartementen, boven in het park.

De stad Bad Wildungen ligt op rij-afstand van Frankenau. Deze stad heeft een rijk historisch verleden, dat op veel plekken nog te zien is. Deze foto toont de zogenaamde "Alt Stadt", zoals die te zien vanaf het slot dat ver boven de stad uittorent.

De Sommerrodelbahn in Willingen.
De Sommerrodelbahn in Willingen

Het oude Rathaus van Frankenberg.
Het oude Rathaus van Frankenberg.

Het Siegenbock feest in augustus.
Het Siegenbock feest in augustus.

Slot Waldeck, dat uitkijkt over de Edersee en de Ederstau.