Het Wildpark-EderseeHet Wildpark-Edersee is een klein maar schitterend dierenpark, waar een deel van de dieren los loopt en gevoederd mag worden door de bezoekers.
Niet loslopend, maar wel te bekijken te bekijken zijn de verscheidene wolven, wasberen en otters.

Ook de Lynx, waarmee het Wildpark-Edersee betrokken is bij een fokprogramma zitten veilig achter gaas.
Ook is er vanuit het wildpark een prachtig uitzicht over de Edersee en slot Waldeck, op een andere heuvel, aan de andere kant van de Edersee.

    Language / Sprache / Taal: Deze pagina in het Nederlands  Dieser Site in Deutscher Sprache Blanco groene spatie This website in English


Een loslopende ree in het Wildpark Edersee

Op de lokatie in het park met de naam "Greifenwarte", een hoge klip boven de Edersee worden de shows tijdens het voederen gegeven. Zo laat bijvoorbeeld een steenarend zien hoe prachtig hij boven de Edersee zijn cirkels kan draaien door de thermiek en zijn er valken en gieren die laag in komen vliegen.


Het Wildpark-Edersee beslaat een gebied van 80 hectare met veelal bos en is een onderdeel van het Nationaal-Park Kellerwald-Edersee.
Er is meer dan voldoende parkeer-gelegenheid voorhanden.

Ook is er gezorgd voor de wat jongere bezoekers, in de vorm van een speeltuintje.
Bovendien is een deel van het wildpark ingericht met de zogenaamde "aai-dieren"; een afgeschermd stukje waar de kinderen tussen de geitjes en dergelijke kunnen lopen, aaien en voeren.

Voor de inwendige mens is er een terras, alsmede uiteraard ook een restaurant.

Kinderen mogen als vrijwilliger meedoen aan het slot van de show; dan is er de "aaisessie" met de Uhu.


jonge wilde zwijnen
In het wildpark heeft men een grote verscheidenheid aan roofvogels. Een deel van deze roofvogels wordt op de meeste dagen op spectaculaire wijze gevoederd, ten overstaan van de bezoekers van het park.

Voor meer informatie over het Wildpark, zoals openingstijden en dergelijke: Wildpark Edersee